ESEMÉNYNAPTÁR

February 2021
S M T W T F S
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28

szgyf_banner.jpg

Pszichiátriai- és szenvedélybetegek regionális színjátszó találkozóját rendezték meg a füzesabonyi közösségi házban  2019. április 24-én.  

Tatai Edina, a házigazda füzesabonyi intézmény vezetője köszöntötte a résztvevőket: Tápiógyörgye, Sajószentpéter, Debrecen, Hejőbába, Borsodivánka, Balmazújváros és Ludányhalászi intézményi színjátszó csoportjait valamint a közönséget.  Sinka Zsolt, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Heves Megyei Kirendeltségének igazgatóhelyettese arról beszélt, hogy ez a fesztivál erősítheti a közösségek odafigyelését is a pszichoszociális fogyatékossággal élő emberekre. Olyan fontos értékekre mutat rá, melyekkel hosszú távú, pozitív változásokat vagyunk képesek előidézni a szűkebb és tágabb környezetünkben.

 

Az amatőr társulatok kabaréjeleneteket, drámát, népi komédiát és musicalrészletet állítottak színpadra. Az előadásokat követően a zsűri két tagja, Szél Anikó és Baráth Zoltán színművészek szakmai konzultációt tartottak a színjátszó körök vezetőinek, a felkészítő szakembereknek. A megható és humoros pillanatokban is bővelkedő rendezvény az eredményhirdetéssel és a díjak átadásával zárult.

 

A díjazottak:

I. helyezés

Heves Megyei Aranyhíd ESZI füzesabonyi Moliere színjátszó csoportja - Kao Hszing-csien: A buszmegálló című dráma

Felkészítő: Gáspár Csabáné, Hajdúné Farkas Ildikó

II. helyezés

A debreceni Kenézy Gyula Kórház felnőtt pszichiátria osztályának társulata - Pletykás asszonyok című népi komédia

Felkészítő: Gál Tamás

III. helyezés

Balmazújváros Liget Színjátszó Csoport - A buszmegálló című kabaréjelenet

Felkészítő: Soós Julianna

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság különdíját a legjobb egyéni alakításért a sajószentpéteri Pásztor Máté vehette át.