ESEMÉNYNAPTÁR

August 2020
S M T W T F S
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

szgyf_banner.jpg

 

Tisztelt Látogatók!

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma 2020. július 02. napján kelt Útmutatójára hivatkozva, az alábbi rendelkezést, látogatási rendet hozom:

Az ellátottak kimenője engedélyezett a Házirendben foglaltaknak megfelelően. A látogatás ideje a Házirendben foglaltaknak megfelelően 9:00-18:00 óra között lehetséges.

Az intézménybe érkező látogatók, beszállítók, gondnokok, egyéb ügyben eljáró személyek számára továbbra is érvényben van, hogy a látogatóknak a portán kézfertőtlenítést kell végezni. Ki kell tölteniük a Látogatói Nyilatkozat adatlapot, és csak egészséges állapotban léphetnek be az intézmény területére. A portai dolgozó dokumentálja az érkezés és távozás idejét, valamint a látogató személy nevét. A kézfertőtlenítés, Nyilatkozat kitöltése után szájmaszk és gumikesztyű felvétele kötelező, ami a portaszolgálaton található. A szájmaszknak takarnia kell a száj-, és orrnyílást is.

Csomagot átvehet a lakó a hozzátartozótól. A csomagfertőtlenítés szabálya továbbra is érvényben van. A csomag tartalmazhat élelmiszert, használati tárgyakat. A csomagot a hozzátartozónak a portán kell átadnia a leérkező ápolónak, aki az osztályon fertőtleníti, illetve hűtőbe teszi a csomagot.  1 fő lakó egy időben 2 fő látogatónál többet nem fogadhat.  A 14 napos elkülönítés alatt álló lakó az elkülönítés időtartama alatt az elkülönített területen nem fogadhat látogatót, személyes érintkezés nem lehetséges. A lakóról tájékoztatást az osztályvezető/gondozási egységvezető ápolójától, vagy a vezető ápolótól kaphat a hozzátartozó. Mivel a tömeges megjelenés veszélyforrást jelenthet a vírus megjelenésének tekintetében, ezért egy időben 10 fő lakónál több nem látogatható. A látogatók lehetőség szerint előzetesen tájékoztassák az osztályt a látogatás várható idejéről (06-36-344-555).

Jó idő esetén az udvaron tartózkodjon a látogató és a lakó, tartva a 2 méteres távolságot. Rossz idő esetén a székhelyen igény esetén a Könyvtár helyiség, a telephelyen szintén az erre kijelölt helyiség áll rendelkezésre a látogatásra. A kulcs a portán található, melyet mindig az ápoló/gondozó vesz át, és visz vissza. Az osztályra csak indokolt esetben menjen be a látogató. Amennyiben az ellátott a szobáját nem tudja elhagyni, abban az esetben egyszerre 1 fő látogató mehet be hozzá a szobába. A gondnok is hozzátartozónak minősül, ezért a szabályok betartása mellett meglátogathatja a gondnokoltját. A hivatásos gondnokok csoportosan nem látogathatják a lakókat, egy gondnok jöhet be, és egy időben 1 fő lakóval találkozhat, a csoportosulás továbbra sem megengedett. 

A továbbiakban a tapasztalatok alapján, valamint a pandémiás helyzet alakulása miatt változtatások válhatnak indokolttá, ezért is kérem, hogy minden tervezett látogatás előtt érdeklődjenek az aktuális helyzetről. Előfordulhat, hogy a portán várakozni kell, amihez megértésükre számítok. Türelmüket, és együttműködésüket kérem a lakóink egészségének védelme érdekében. Jelen Látogatási rendet megszegő személyek kizárásra kerülnek a látogatók köréből.

Füzesabony, 2020. augusztus 03.

Tatai Edina
intézményvezető