ESEMÉNYNAPTÁR

March 2021
S M T W T F S
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

szgyf_banner.jpg

LÁTOGATÁSI ÉS KIJÁRÁSI TILALOM !

 

Látogatási- és intézmény-elhagyási (kijárási) tilalom bevezetése

 Hivatkozva az Országos Tisztifőorvos által 2020. december 18. napján kiadott 42935-3/2020/EÜIG számú határozatára, az intézményben és lakóotthonaiban látogatási- és intézmény-elhagyási tilalmat rendelek el az itt élők védelme érdekében.

A tilalom 2020. december 18. napjától visszavonásig érvényes.

A látogatási tilalom nem érinti:

  • a különösen méltányolandó eseteket, pl. a végstádiumban lévő betegektől való elbúcsúzást, amely az intézményvezető külön engedélyével lehetséges a megfelelő védőfelszerelésben, melyet az intézmény biztosít,
  • továbbá az ellátottak szakértői vizsgálatát,
  • az intézmény Kapcsolattartásra vonatkozó eljárásrendben leírtak alapján biztosítja a lakók személyes láthatását.

Az intézmény-elhagyási tilalom nem terjed ki:

  • az intézményben élők részére szervezett napi szabadidős tevékenységekre,
  • indokolt esetben pl. munkavégzés céljából, szükséges egészségügyi vizsgálatok elvégzése érdekében,
  • különösen méltányolható helyzetben (haláleset) az intézményvezető külön engedélyével.

Megértésüket köszönöm.

Füzesabony, 2021. január 19.Tatai pecsét

 

 

 

 

 

 

 


Kapcsolattartásra vonatkozó eljárásrend (székhely)

 

A koronavírus járvány megakadályozása érdekében a kormány által hozott óvintézkedések - különösen a kijárási és látogatási tilalom bevezetése -, komoly pszichés terhet jelent a Heves Megyei Aranyhíd Egyesített Szociális Intézményben élők, hozzátartozóik és dolgozói számára.

A lelki egészséghez és a kapcsolattartáshoz való jogot kiemelten kezeljük, akárcsak az egészségügyi ellátáshoz és a biztonsághoz való jogot.

A járványügyi készültség ideje alatt, az óvintézkedésék megtartásával, a kijárási és látogatási tilalom idejére is támogatjuk a hozzátartozóikkal, gondnokaikkal való kapcsolattartást.

A kapcsolattartás javasolt formái:

I. Audiovizuális eszközök használatával biztosított kapcsolattartás

I.1.Telefonhasználat:

Az intézményi telefonvonal folyamatosan használható: 06-36-344-555

A lakót az ismert mellékvonalon lehet kérni, illetve a lakó is elérheti a hozzátartozót szükséges esetben. Telefonáláskor a szájmaszk használata kötelező. A telefon használatát nem ismerő lakóink a személyzettől kérhetnek segítséget. Igény esetén biztosítjuk a lakó és a hozzátartozó közötti beszélgetés lehetőségét felügyelet nélkül, az intimitás megőrzése érdekében.

A telefont lakóink ingyenesen használhatják.

I.2. Skype használata:

Amennyiben skype-on szeretnének a hozzátartozók kapcsolatot létesíteni a lakóval, erre is van lehetőség. A számítógép használatánál a mentálhigiénés csoport dolgozói közreműködnek. Ehhez előzetes egyeztetés szükséges az előkészületek miatt. Az intézményben a szociális munkatársnál lehet időpontot egyeztetni.

II. Személyes látogató fogadása az intézményben

II.1.Látogató szoba:


Az intézmény oldalsó bejáratán át történő megközelítéssel került kialakításra a látogatók fogadásra alkalmas terület, mely a földszinten az A földszint és a B földszint között helyezkedik el.

Látogatási szándékot a szociális munkatársnak kell jelezni, és időpontot szükséges egyeztetni. Két látogatás között megtörténik az aula szellőztetése, illetve a padok, asztalok, korlátok fertőtlenítése. Kérjük figyelembe venni hozzátartozója és az intézmény napirendjét, pl.: hozzátartozója munkaidejében és az étkezési időpontokban nem javasolt a látogatás.

Egy ellátott egyszerre 2 fő látogatót fogadhat, maximum 30 perces időtartamra.

A látogató az intézmény területére való belépéskor a portán nyilatkozatot köteles tenni arról, hogy ismeri a koronavírus járvány fertőzés tüneteit, fenti tünetekkel nem rendelkezik, valamint az elmúlt 14 napban nem került kapcsolatba igazolt COVID-19 pozitív személlyel.

Az intézmény területére hőmérséklet mérést és kézfertőtlenítést követően szájmaszkban, gumikesztyűben lehet belépni. A látogatás alatt a látogatott személy is köteles maszkot viselni.

Ha a látogató csomagot is szándékozik hozni, kérjük abba nem romlandó, gyári csomagolású termékeket, élelmiszereket helyezzen el. A csomagot a portán kell hagyni, ami fertőtlenítést, majd 24 órán át történő elkülönítést követően kerül átadásra az ellátott részére.

A lakó és a hozzátartozó fizikálisan nem érintkezhet, a 1,5 méter védőtávolságot tartani kell, a lakó értelemszerűen nem érintkezhet a hozzátartozó személyes tárgyaival, ruházatával sem.

A látogató a kabátját az erre kijelölt fogason helyezi el, utcai ruházatára az intézmény által biztosított védőköpenyt köteles felvenni.

A látogatók számára a büfé melletti vendégmosdó használható.

Az ellátottak higiénés szükségleteinek kielégítésére, fodrász, manikűr és pedikűr szolgáltatások havi egy alkalommal történő igénybe vétele esetén a fentiek szerint kell eljárni.

Izolációban lévő ellátott az izoláció időtartama alatt nem látogatható, és fodrász-, pedikűr-, manikűr-szolgáltatást sem vehet igénybe.

II.2.A látogatási tilalom továbbra sem érinti :

- A különösen méltányolandó esteket, pl.: ágyhoz kötött, végstádiumban lévő betegektől való elbúcsúzást, mely egyezetett időpontban, az intézményvezető külön engedélyével lehetséges, nyilatkozattételt követően, a megfelelő védőfelszerelésben, melyet az intézmény biztosít. Egy ellátottat maximum 2 fő látogathat, melyet nyilvántartani szükséges. A végstádiumú betegek látogatásánál nem szabunk látogatási időkorlátot.
Ezen beteg látogatása a beteg szobájában valósítható meg, melynek használatakor a fent leírtak az irányadók.

- Az ellátottak szakértői vizsgálatát, az orvosi rendelőben lehet elvégezni, fenti eljárásmód szerint.

III. Intézmény elhagyása látogatás céljából


III.1. Az intézmény elhagyási tilalom továbbra sem terjed ki:

- az intézményben élők részére szervezett napi szabadidős tevékenységekre,

- indokolt esetben pl.: munkavégzés céljából, szükséges egészségügyi vizsgálatok elvégzése érdekében,

- különösen méltányolható helyzetben (haláleset) az intézményvezető engedélyével.

III.2. A távolmaradást az alábbiak szerint szabályozzuk:

Gondnokoltja/hozzátartozója elvitelének szándékát a gondnoknak/hozzátartozónak az intézményvezetőnél kell jelezni a 06-36-344-555 telefonszámon, vagy a titkarsag@heves- aranyhid.hu e-mailen.

- 72 órán belüli távolmaradás esetén a lakót visszaérkezésekor 10 napig izoláljuk,

- 72 órán túli távolmaradás esetén a lakót csak abban az esetben tudjuk visszavenni, ha rendelkezik két, legalább 48 óra különbséggel
10 napon belül vett oro/nasopharyngeális törletminta SARS-CoV-2 PCR vizsgálat negatív eredménnyel.

Az ellátott távozása előtt a hozzátartozó köteles írásban nyilatkozni arról, hogy ismeri a koronavírus fertőzés tüneteit, fenti tünetekkel nem rendelkezik, ill. az elmúlt 14 napban nem került kapcsolatba COVID-19 pozitív személlyel, továbbá arról, hogy mindez igaz arra a környezetre, rokonságra, akik kapcsolatba fognak kerülni a lakóval.

Az intézmény elhagyásakor a lakóval kerülni kell a nagy bevásárló központokat, amennyiben lehetséges a tömegközlekedési eszközöket, és lehetőség szerint minél szűkebb családi körben töltsék az intézményen kívüli időt.

Jelen eljárásrend a területileg illetékes Járási Hivatal jóváhagyását követően lép életbe, és hatálya kiterjed az intézményben élő lakóira, hozzátartozóikra és dolgozóira.

Az a személy, aki jelen eljárásrendben foglaltakat megszegi, a személyes látogatás rendjéből kizárásra kerül.

Füzesabony, 2020. december 16.

 Tatai pecsét

 

 

 

 

 

 

 


Kapcsolattartásra vonatkozó eljárásrend (telephely)


A koronavírus járvány megakadályozása érdekében a kormány által hozott óvintézkedések - különösen a kijárási és látogatási tilalom bevezetése -, komoly pszichés terhet jelent a Heves Megyei Aranyhíd Egyesített Szociális Intézmény Andornaktályai Szociális Otthonában élők, hozzátartozóik és dolgozói számára.

A lelki egészséghez és a kapcsolattartáshoz való jogot kiemelten kezeljük, akárcsak az egészségügyi ellátáshoz és a biztonsághoz való jogot.
A járványügyi készültség ideje alatt, az óvintézkedések megtartásával, a kijárási és látogatási tilalom idejére is támogatjuk a hozzátartozóikkal, gondnokaikkal való kapcsolattartást.

A kapcsolattartás javasolt formái:

I. Audiovizuális eszközök használatával biztosított kapcsolattartás

I.1 .Telefonhasználat:

Az intézményi telefonvonal a nap 24 órájában igénybe vehető az ápolói szobákban.

A használati szándékot a lakók a műszakvezető ápolónak szíveskedjenek jelezni.

A helyiségbe kézmosás és kézfertőtlenítést követően szájmaszkban lehet belépni. A készüléket használat előtt és után a szakdolgozók fertőtlenítik. Telefonáláskor a szájmaszk használata kötelező. A telefon használatát nem ismerő ellátottak a személyzettől kérhetnek segítséget. Igény esetén biztosítjuk a lakó és a hozzátartozó közötti beszélgetés lehetőséget felügyelet nélkül, az intimitás megőrzése érdekében.

A telefont lakóink ingyenesen használhatják.

I.2. Online szoba:

A „pavilon” épület - használaton kívüli - fűtött, szellőztethető irodahelyiségében került kialakításra, melyet felirattal láttunk el. Az online szoba szolgáltatása minden nap 8 órától - 18 óráig vehető igénybe, egyeztetett időpontban.

Online előjegyzési felületet, vagy telefonos bejelentkezési lehetőséget biztosítunk egyeztetett időpontban és gondoskodunk, hogy gondnokoltja az online szobában megjelenjen az adott időpontban. A beszélgetés javasolt időtartama 15-20 perc.

Időpont egyeztetést, használati szándékot a vezető ápolónak kell jelezni a 06-36-430-187 telefonszámon, vagy az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mailen. A számítógép használatánál a mentálhigiénés csoport dolgozói igény esetén segítséget nyújtanak.

A szoba felszereltsége: asztali számítógép internet eléréssel, hogy hozzátartozójával élőkép formájában is kapcsolatot tudjon tartani, /videó chat: skype, messenger/. A szobában minimális bútorzat található, annak érdekében, hogy minél kisebb legyen a fertőtleníthető felület, ezzel is csökkentve a vírus terjedésének lehetőségét.

A helyiségbe kézmosást és kézfertőtlenítést követően, szájmaszkban lehet belépni. A számítógép használata előtt és után a billentyűzetet, és az egeret is le kell fertőtleníteni. A készülék használatakor a szájmaszk kötelező. A számítógép használatát nem ismerő ellátottaknak a szakszemélyzet nyújt segítséget. Ügyelni kell az intimitásra, biztosítani kell a négyszemközti beszélgetés lehetőségét. Távozás után a helyiséget a személyzet kiszellőzteti és a bútorokat, használati eszközöket lefertőtleníti.

Az online szobát a lakók ingyenesen használhatják.

Izolációban lévő ellátott az izoláció időtartama alatt az online szobát nem használhatja.

II. Személyes látogató fogadása az intézményben

II. 1 .Látogató szoba:

Az intézmény főbejáratához legközelebb eső részen, egyéb utaktól kereszteződésmentesen került kialakításra a látogató szoba külön épületrészben, a „kiskastélyban”, mely jelenleg nem lakott. Az épületben kabát, táska, esernyő elhelyezésére szolgáló előtér és a látogatók részére vizesblokk is található. A látogató szobában és az előtérben lévő minimális bútorzat könnyen fertőtleníthető, a szoba és az előtér is fűtött és szellőztethető.

A zsúfoltság és várakozás elkerülése érdekében a látogatás egyeztetett időpontban történhet.
Látogatási szándékot a vezetőápolónak kell jelezni telefonon: 06-36-430-187,vagy Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mailen. A látogatás minden nap 8 órától 18 óráig történhet. Kérjük figyelembe venni hozzátartozója és az intézmény napirendjét, pl.: hozzátartozója munkaidejében és az étkezési időpontokban nem javasolt a látogatás.

Egy ellátott egyszerre 2 fő látogatót fogadhat, maximum 30 perces időtartamra.

A látogató az intézmény területére való belépéskor a portán nyilatkozatot köteles tenni arról, hogy ismeri a koronavírus járvány fertőzés tüneteit, fenti tünetekkel nem rendelkezik, valamint az elmúlt 14 napban nem került kapcsolatba igazolt COVID-19 pozitív személlyel.

Az intézmény területére hőmérséklet mérést és kézfertőtlenítést követően szájmaszkban lehet belépni. A látogatásra kijelölt helyiségbe is kézfertőtlenítést követően lehet belépni. A látogató a kabát levétele után védőköpenyt köteles felvenni. A látogatás alatt a látogatott is köteles maszkot viselni.

Ha a látogató csomagot is szándékozik hozni, kérjük abba nem romlandó, gyári csomagolású termékeket, élelmiszereket helyezzen el. A csomagot a portán kell hagyni, ami fertőtlenítést, majd 24 órán át történő elkülönítést követően kerül átadásra az ellátott részére.

A lakó és a hozzátartozó fizikálisán nem érintkezhet. A lakó látogatója érkezése előtt 5-10 perccel hamarabb elfoglalja a szobát. A látogatók részére az előtérben 2 db mosható szék kerül elhelyezésre. A látogató és a látogatott közötti ajtó zárva marad, a plexi-lappal résmentesen ellátott ablakon keresztül kommunikálhatnak érintésmentesen.

A látogatás befejezését követően a látogató a védőköpenyt leveszi, azt a kijelölt szennyes tárolóba helyezi. Távozást követően is kézfertőtlenítve hagyja el az épületet és az intézmény területét.

Két látogatás között a helyiségeket ki kell szellőztetni, a vizesblokkot, a szobát, az előteret a személyzet fertőtleníteni.

Izolációban lévő ellátott az izoláció időtartama alatt nem látogatható.

II.2. A látogatási tilalom továbbra sem érinti :

A különösen méltányolandó esteket, pl.: ágyhoz kötött, végstádiumban lévő betegektől való elbúcsúzást, mely egyezetett időpontban, az intézményvezető külön engedélyével lehetséges, nyilatkozattételt követően, a megfelelő védőfelszerelésben, melyet az intézmény biztosít. Egy ellátottat maximum 2 fő látogathat, melyet nyilvántartani szükséges. A végstádiumú betegek látogatásánál nem szabunk látogatási időkorlátot. Ezen betegek látogatása a betegszobában valósítható meg, melynek használatakor a fent leírtak az irányadók.

Az ellátottak szakértői vizsgálatát, a látogató szobában lehet elvégezni, fenti eljárásmód szerint.

III. Intézmény elhagyása látogatás céljából

III. 1. Az intézmény elhagyási tilalom továbbra sem terjed ki:

- az intézményben élők részére szervezett napi szabadidős tevékenységekre

- indokolt esetben pl.: munkavégzés céljából, szükséges egészségügyi vizsgálatok elvégzése érdekében

- különösen méltányolható helyzetben (haláleset) az intézmény vezető engedélyével.

III.2. A távolmaradást az alábbiak szerint szabályozzuk:

Gondnokoltja/hozzátartozója elvitelének szándékát a gondnoknak/hozzátartozónak a vezető ápolótól kell jeleznie a 06-36-430-187 telefonszámon, vagy az andornaktalya@,heves- aranyhid.hu e-mailon.

- 72 órán belüli távolmaradás esetén a gondozottat visszaérkezésekor 10 napig izoláljuk,

- 72 órán túli távolmaradás esetén a gondozottat csak abban az esetben tudjuk visszavenni, ha rendelkezik két, legalább 48 óra különbséggel 10 napon belül vett oro/nasopharyngeális törletminta SARS-CoV-2 PCR vizsgálat negatív eredménnyel.

A lakó távozása előtt a hozzátartozó köteles írásban nyilatkozni arról, hogy ismeri a koronavírus fertőzés tüneteit, fenti tünetekkel nem rendelkezik, ill. az elmúlt 14 napban nem került kapcsolatba COVID -19 pozitív személlyel, továbbá arról, hogy mindez igaz arra a környezetre, rokonságra, akik kapcsolatba fognak kerülni a lakóval.

Az intézmény elhagyásakor a lakóval kerülni kell a nagy bevásárló központokat, amennyiben lehetséges a tömegközlekedési eszközöket és lehetőség szerint minél szükebb családi körben töltse az ellátott az intézményen kívüli időt.

Jelen eljárásrend a területileg illetékes Járási Hivatal jóváhagyását követően lép életbe, és hatálya kiterjed az intézményben élő lakóira, hozzátartozóikra és dolgozóira.

Az a személy, aki jelen eljárásrendben foglaltakat megszegi, a személyes látogatás rendjéből kizárásra kerül.

Füzesabony, 2021. január 11.

 Tatai pecsét